Szemét lepett el egy erdőt Szombathelyen

Több száz négyzetméteren terül el hulladék a szemétlerakó melletti területen.

MN
2017. 12. 22. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz négyzetméteren terül el a szemét a szombathelyi hulladéklerakó melletti erdőben: nejlonhulladék és zacskók százai vannak az avarban, a fák ágain, mindenhol – írja a Nyugat.hu.

A lap szerint valami miatt a szél nagyon könnyen kihordja a szemétlerakóból, és – bár látszik, hogy a kerítést megpróbálták megerősíteni – ennél komolyabb beavatkozásra van szükség. És nem is csak a hulladéklerakó áll a háttérben: több helyen is illegális szemétlerakókat találtak.

Az ügyben megkeresték a szombathelyi közterület-felügyeletet, ahol azt közölték, hogy a felügyelet mezőőri szolgálata rendszeresen ellenőrzi az erdős területeket, és ha illegális szemétkupacokat találnak, dokumentálják, majd a felügyelet értesíti az ingatlan tulajdonosát, közterület esetén az önkormányzatot.

Ha valakit szemetelésen érnek, 5 ezertől 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal büntethetik, de súlyosabb esetben, természetkárosítás esetén akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az illegális lerakókról viszont nehéz visszakövetni, honnan származnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.