Szombattól ingyenes a parkolás, szilveszterkor éjfél után is jár a metró

December 24-én délután nagyrészt leállnak a járatok, de például a 6-os villamos vagy a reptéri busz közlekedik.

MN
2017. 12. 19. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest területén december 22-én, pénteken 20 órától 2018. január 2-án kedd reggel 8 óráig díjmentesen lehet parkolni – közölte a BKK. Ez alól kivételt jelent néhány kiemelt övezet, például a Vár és a Citadella alatti parkoló, a Margitsziget, a III. kerületi Flórián üzletközpont melletti parkoló, valamint az őrzött, fizetős P+R parkolók és garázsok.

A közösségi közlekedésben december 22-ig, péntekig nem lesz változás, a tanítási időszakban érvényes hétköznapi menetrendjük szerint járnak a járatok. December 23-án, szombaton a BKK több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon biztosít sűrűbb, illetve kényelmesebb eljutási lehetőséget. December 23-tól január 2-ig mindennap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró, azaz nem kell pótlóbusszal utazni a teljes vonalon.

December 24-én, vasárnap a közösségi közlekedési járatok reggel és napközben a vasárnapi menetrendjük szerint közlekednek 16 óráig. Ezután a legtöbb vonalon az éjszakai hálózat járataival lehet közlekedni Budapesten. Kivételt jelentenek a reptéri buszjáratok: a Deák Ferenc tér M végállomásról induló 100E és a Határ út M végállomásról induló 200E busszal 0.30-ig lehet utazni. A 6-os villamos 16 és 20 óra között 10 percenként, 20 óra után pedig 15 percenként közlekedik. Az éjszakai buszjáratok délután és este jellemzően az éjszakaihoz hasonló gyakorisággal indulnak.

December 31-én napközben a vasárnapi menetrend szerint indulnak a járatok. A bevásárlóközpontokat is érintő autóbuszok többsége jellemzően 18 óra után már nem érinti bevásárlóközpontos megállóját. A nappali üzemzárás után a szokásosnál lényegesen sűrűbb éjszakai járatokkal lehet utazni.

A korábbi években megszokottaktól eltérően, egy hónapos előkészítő munkának köszönhetően az M2-es, az M3-as és az M4-es metróvonal üzemidejét meghosszabbítják: a szerelvények a végállomásokról éjjel egy órakor indulnak utoljára, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed kettőkor lehet még felszállni rájuk. Egész éjjel közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, az éjszakai üzemkezdettől hajnali két óráig közösen 3-4 perces járatsűrűséggel, majd két órától az újév hajnali üzemkezdetig 5 percenkénti követéssel.

További részletek a BKK oldalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.