Tarlós bízik az FKF régi-új vezérében

A főpolgármester véglegesítette Nagy László vezérigazgatói megbízatását.

MN
2017. 12. 18. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy László marad a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) vezérigazgatója, vagyis 2018. január 1-jével határozatlan időre Tarlós István főpolgármester őt nevezte ki a fővárosi cég vezérigazgatójává – derült ki a fővárosi önkormányzat szűkszavú, egymondatos közleményéből.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Nagy elődjének, Csontos Lászlónak egy belső ellenőri jelentés miatt kellett távoznia május végén, mivel a vizsgálat megállapította, hogy a cég tervezését és közbeszerzéseit „erős és kiszámíthatatlan politikai hatások” érik. Nemegyszer „valamely érdekcsoportnak” kedveztek, ami „le van papírozva”, továbbá „a szervezeten belül hét-nyolc informális hálózat működik”.

Csontos távozása után felmerült, hogy Göbölös László dandártábornok, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt főigazgatója lesz az FKF vezére, ám végül Tarlós István Nagy Lászlót, az addigi műszaki vezérigazgató-helyettest nevezte ki a közszolgáltató élére december végéig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.