Telt ház lesz a hazai szállodákban karácsonykor és szilveszterkor

Aki nem gondolkodott előre, nehezen juthat szállodai szobához az országban.

MTI
2017. 12. 16. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karácsony és a szilveszter is kiemelt időszaka lett a magyar szállodáknak, mindkét ünnep idején telt házzal üzemelnek – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke szombat reggel az M1 aktuális csatornán. Az alelnök elmondta, aki nem gondolkodott előre, nehezen juthat szállodai szobához az országban. Ugyanakkor néhány éve a fővárosban és vidéken is voltak olyan szállodák, amelyek üresen álltak az ünnepi időszakban.

Hozzátette: ez is jelzi, megváltoztak az utazási szokások, és egyre „trendibb” Magyarországon maradni, amihez hozzájárul az is, hogy jelentősen javultak a szállodák szolgáltatásai, és bővültek a szórakozási lehetőségek. Kifejtette, elsősorban vidéken épültek új szállodák, míg Budapesten – a 2008-as világgazdasági válság hatásai miatt – csak most kezdődnek a szállodanyitások.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.