Több ezer dolgozóval lettek kevesebben a NAV-nál

Időről időre felbukkannak álláshirdetések a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes oldalán.

MN
2017. 12. 22. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány éve 23 ezer körül mozgott a szervezet munkavállalóinak létszáma, jelenleg közel 19 ezren dolgoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kötelékében – mondta Tállai András a Magyar Időknek. Ez a szám magában foglalja az adóügyi szakembereket, az ellenőröket, a pénzügyőröket, a pénzügyi nyomozókat, valamint az irodai személyzetet és az adminisztratív munkatársakat.

A NAV vezetője a létszámadatok kapcsán azt emelte ki, hogy a szervezet egyre több feladatot lát el folyamatosan apadó létszámmal. Ez leginkább úgy lehetséges, hogy mind több területen alkalmazza a hatóság a különféle elektronikus megoldásokat, miközben a munka hatékony megszervezése is a legfontosabb tényezők egyikévé vált.

A lap azt írja, újabban időről időre felbukkannak álláshirdetések a NAV internetes oldalán. Korábban például kiemelt pénzügyi főnyomozókat kerestek, máskor az ellenőrzési terület hirdetett meg helyet kiemelt pozícióba, legújabban pedig a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen küzdő egységhez lehet jelentkezni pénzügyi információs feladatok ellátására, s volt rá példa, hogy transzferárszakértőt vagy vámügyi szakembert várt a hivatal. Az általános felvételi korlátozás érvényben van, bizonyos esetekben azonban lehet kivétel – mondta ezzel kapcsolatban Tállai András, hozzátéve, diplomával rendelkező személyeket, jellemzően jogászokat, közgazdászokat és az informatika területén jártas embereket keresnek és vesznek fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.