Tragédia: hármasikrek édesanyja hunyt el a szülést követően

A kétségbeesett, kamionsofőrként dolgozó édesapa segítséget kér.

Kuslits Szonja
2017. 12. 17. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újszülött hármasikrek édesanyja hunyt el Debrecenben pénteken este, a három babával egyedül maradt, kétségbeesett édesapa Facebookon kért segítséget. Fábián Tamás, közösségi oldalán arról ír: kérésére a Tündérkör Alapítványon keresztül várják a pénzbeli segítséget, de a mindennapokhoz szükséges eszközöket – pelenka, popsitörlő, mosószer, öblítő, tisztálkodási szerek – is gyűjtenek. 

A Cívishír információi szerint a babák, két lány és egy fiú egészségesek. A 32 éves hajdúszoboszlói nő korábban óvónőként dolgozott. Az édesapa, a 29 éves Fábián Tamás kamionsofőr, a felfoghatatlan tragédia után rá marad a kicsik ellátása, gondozása.

A megrendült édesapa a portál megkeresésére telefonon elmondta, hogy feleségével, Nikolett-tel évek óta próbálkoztak a gyermekvállalással – sikertelenül. Másfél évvel ezelőtt vágtak bele a lombikprogramba, majd három megtermékenyített petesejtet ültettek Nikolett méhébe, mindhárom pici meg is maradt. Az utóbbi hat hetet Nikolett a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában töltötte, hiszen veszélyeztetett terhes volt. Az egészséges kisbabákat (Mirát, Lénát és Milánt) rendben segítették a világra a terhesség 33. hetében, császármetszéssel. Az anyuka azonban nem sokkal később meghalt.

A gyerekek inkubátorban, de jól vannak, egyedül a kisfiú igényel légzéstámogatást. Ahhoz, hogy elhagyhassák az intenzív osztályt, a testtömegüknek még gyarapodnia kell. Az édesapát elhunyt felesége családja és a saját családja támogatja.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika közleményt küldött a Cívishírnek, ebben azt írták: mindhárom magzat jó állapotban született, 1300 és 1600 gramm közötti tömeggel. Az édesanyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. A klinikai központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését. Mint írták, a keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex ellátás ellenére elvesztették az asszonyt. 

Az újraélesztést végző klinikai szakemberek több órán keresztül küzdöttek a kismama életéért. Az eset a klinika dolgozóit is mélyen megrendítette. 

Aki segíteni szeretne a családnak, vegye fel a kapcsolatot a Tündérkör Alapítvánnyal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.