Változik a MÁV menetrendje az ünnepek idejére

Ha kell, több utasszállító kocsival segíti a vasúttársaság az ünnepek alatt a közlekedőket.

MTI
2017. 12. 18. 16:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A növekvő utazási igények miatt változik a MÁV menetrendje, a szerelvények 24-én és 25-én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint járnak.

A vasúttársaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint karácsony környékén jelentősen megnő az utasforgalom, tavaly december 24–26-ig háromszázezren utaztak a MÁV járatain. Az ünnepi időszakban és a diákok téli szünetét lezáró napokon utaznak a legtöbben: ilyenkor akár 400-450 ezer utas választhatja a vasutat. Főleg a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza, a Budapest–Miskolc és a Budapest–Győr vonal vonatait veszik igénybe, valamint Budapestre szinte az ország minden részéről utaznak.

Karácsonykor három napon változik a közlekedési rend: december 24-én és 25-én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. Az év utolsó és a jövő év első napján is lesznek változások: december 31-én, szilveszterkor az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi ütem szerint közlekednek a vonatok. Január 2-án, kedden már a munkanapokon megszokott módon indulnak a vasúti járatok.

Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva és a helyfoglalások figyelembevételével a lehetőségekhez képest az intercityvonatokhoz pluszkocsikat is kapcsol a vasúttársaság.

A MÁV közleményében felhívta a figyelmet az online jegyvásárlásra, illetve arra, hogy az utasok vigyázzanak értékeikre a zsúfolt vonatokon, peronokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.