Vihar pusztított több helyen Fejér megyében

Polgárdiban iskolát és templomot is megrongált a szél, Székesfehérváron kidöntötte a város karácsonyfáját.

MN
2017. 12. 29. 10:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viharos erejű szél okozott katasztrófahelyzetet Polgárdi térségében. A szél mellé zuhogó eső és jégeső is járult – mondta a Feol.hu-nak Nyikos László polgármester. 800-1000 háztartásban nincs áram, mivel Polgárdi és Füle között két helyen leszakadt a távvezeték. Az iskola tornacsarnokának teteje súlyosan megrongálódott, a tetőelemeket több száz négyzetméteren letépte a vihar. Megsérült az iskola napelemrendszere, ahogy a katolikus templom kerítése is. Fák, épületelemek hevernek mindenütt. A Kossuth utca egy szakaszát lezárták. A kárelhárításban a helyi és a fehérvári tűzoltóság, a városgondnokság vesz részt.

Polgárdiban a helyiek tornádóról írtak a Facebookon, amit Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa cáfolt ugyan, de ez nem kisebbíti a pusztítás mértékét.

Székesfehérváron csütörtök este a viharos szél a város karácsonyfáján kívül a mellette sorakozó bódékat is feldöntötte – írja az Fmc.hu. Mivel a fát nem lehetett visszaállítani, a városgondnokság eltávolíttatta, az esethez érkező önkéntes tűzoltók és a helyszínre riasztott egység motoros fűrésszel darabolta fel a fát, amelyből januárban szociális tűzifa válik. A fenyő a díszletekre dőlt, szerencsére nem sérült meg senki. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.