Volner: A kormány az ötvenes évek diktatórikus eszközeivel operál

A Jobbik szerint sokan vélik úgy, hogy ellehetetlenítésük nem a párt, hanem a demokrácia jövőjéről szól.

MTI
2017. 12. 14. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője csütörtöki, az Állami Számvevőszék épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az ÁSZ és a kormány az ötvenes évek diktatórikus eszközeivel operál, és meg sem próbálja megmagyarázni, hogy a 331 millió forintos tiltott párttámogatást hogyan állapították meg.

A politikus szerint a kabinet megijedt, amikor látta a Jobbik „adománygyűjtő” akcióját, mert sokan érzékelték, hogy el akarják lehetetleníteni a legnagyobb ellenzéki pártot. Hozzátette: egyes Fidesz-közeli újságírók már azt mondják, hogy a kormány emiatt későbbre tolná a Jobbik büntetését, hogy el tudjon indulni a választáson. Volner szerint sokan vannak, akik úgy vélik: ellehetetlenítésük nem a párt, hanem a demokrácia jövőjéről szól. 

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy nem a Fidesz hatalmi érdekeinek megfelelő kegyet kell gyakorolni, nem egyedi eseteket kell szabni, hanem a demokratikus intézményeket kell megtartani, amelyekben nem a „kocsonyaként remegő”, volt fideszes politikusok jelentik a demokrácia tartópilléreit, hanem a független szakemberek, akiket egymást követően rúgott ki a kormány.

A sajtótájékoztató közben a Jobbik aktivistái transzparenseket emeltek fel, amelyeken az állt: „Többet ésszel, mint ÁSZ-szal”, „Miért ÁSZkálódtok a Jobbik ellen?”, „Egy szó, mint ÁSZ: nem félünk\", „A frÁSZt hozzátok az országra”.

Volner János beszéde után rövid megbeszélést folytatott az épület előtt Horváth Bálinttal, az Állami Számvevőszék kommunikációs vezetőjével, aki később az újságíróknak elmondta, felajánlotta a frakcióvezetőnek, hogy az ÁSZ épületében jegyzőkönyvbe véve elmondhatja, mik a meglátásai a számvevőszék határozatával kapcsolatban. Elmondása szerint ezzel Volner nem élt. Az igazgató szerint a határozat december 21-éig véleményezési fázisban van, és a Jobbik-frakcióvezető azt mondta, a határidőig el fogják juttatni a párt véleményét az ÁSZ-hoz.

Hangsúlyozta: a számvevőszék munkáját szigorú törvények szabályozzák, nincs mérlegelési lehetőségük, az adott ügyben mint jogalkalmazó mindenben a szabályoknak megfelelően jártak el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.