Vona: A magyar gazdaság motorját akarjuk beindítani

A Jobbik állítja: olcsóbban adták el plakátjaikat, mint amennyiért korábban megvették.

Katona Mariann
2017. 12. 18. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adó- és járulékcsökkentés, tiszta verseny, uniós források – egyebek mellett ezeket ígéri a Jobbik elnöke a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, ha kormányra kerülnek. Vona Gábor hónapról hónapra megtervezett leendő kormányfői vállalásai között ugyanis most az erre a szektorra vonatkozó elképzeléseit ismertette.

A pártelnök szerint sok párt ígért már a szegmensnek rengeteget az előző 27 évben, ám a mindenkori kormányok miatt végül rendszeresen csak csalódás lett a vége. Itthon szerinte így duális gazdaság alakult ki: vannak a tőkeerős multik és a tőkeszegény hazai kisvállalkozások. Ez egyrészt hazánk gazdasági versenyképességét is rontja, másrészt a magyar munkavállalók bérét is alacsonyan tartja. Pedig a szektor a magyar emberek 68 százalékát foglalkoztatja. Vona Gábor – ahogy fogalmazott – stratégiai szövetséget ajánl nekik. – Mi a gazdaság motorját akarjuk beindítani – mondta.

A Jobbik elnöke nyolc alapelvet rögzített, amely a stratégiai szerződésnek az alapját jelentené:

Sokkal kedvezőbb áron adta el a Jobbik az 1100 óriásplakátját, mint amennyiért korábban megvásárolta – közölte a párt szóvivője. Mirkóczki Ádám konkrét összeget nem mondhatott, mert az – ahogy fogalmazott – üzleti titok. Annyi derült csak ki, hogy a plakátokat ugyanannak adták el, akitől korábban megvették, hiszen az eredeti adásvételi szerződésükben benne volt, hogy a Jobbik harmadik félnek nem értékesítheti a reklámeszközöket. A vevő cégek lapunk tulajdonosához, Simicska Lajoshoz köthetők.

A Pestisrácok.hu az eredeti szerződések (tehát a Jobbik vásárlásáról szólók) közül a múlt héten nyilvánosságra hozott kettőt, azok nagyjából 130 milliós vételárról szóltak. Mirkóczki Ádám azonban ismét leszögezte, hogy a valós ár ennek a többszöröse volt, hiszen külön szerződés vonatkozott a plakátok helyét biztosító földbérletekre, ahogy a karbantartásra is. Azért kényszerültek egyébként eladni, mert politikai hirdetéseiket a kormányhivatalok rendszeresen és folyamatosan letakarták, a letakarás költségeit pedig a Jobbikra hárították, majd pedig a pártot táblánként 150 ezer forintos közigazgatási bírsággal is sújtani kezdték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.