Zaklatási ügy: elérhetetlenné vált a Stádium Kiadó honlapja

Lőkös Margitot és Kárpáti Kamillt egy fiatal költőnő vádolta meg, hogy 16 éves kora óta szexuálisan kihasználták.

MN
2017. 12. 13. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem a Stádium Kiadó, sem honlapja, sem az azt vezető Kárpáti Kamill honlapja nem elérhető, és eltűnt a felesége, Lőkös Margit Facebook-oldala is – szúrta ki a Zoom.hu. A kiadót vezető idős házaspárt Follinus Anna, Junior Prima-díjas költő vádolta meg egy, a Díványnak adott interjúban azzal, hogy 16 éves kora óta szexuálisan kihasználták.

Lőkös Margit és Kárpáti Kamill december elején közleményben utasított vissza minden vádat, amelyben aljas és előre megtervezett támadásról írtak. „Az aljasság olyan fokú, előre kiszámított, hogy férjem politikai börtönökkel terhelt, hosszú életében eddig átélt kegyetlen gonoszság és borzalom eltörpül emellett” – írta Lőkös Margit. A nyilatkozat már nem elérhető, hiszen nem működik a kiadó honlapja.

A botrány kirobbanása után több költő is nyilvánosan bejelentette, hogy visszaadja a kiadó által létrehozott Gérecz Attila-díjat, illetve nem jelentetik meg műveiket többé a kiadónál. Egyikük, Oravecz Péter egy interjúban beszélt arról, hogy Kárpáti Kamil és Lőkös Margit élete a körül forgott, hogy behálózták a fiatalokat, és magukhoz láncolják őket, mintha egy szekta tagjai lennének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.