150 köbméter szemét maradt a budapesti szilveszteri bulik után

Reggel 6-kor kezdték meg kézi és gépi erővel a takarítást, a munkát kora délutánra fejezték be.

MTI
2018. 01. 01. 14:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 150 köbméter hulladékot takarítottak össze a budapesti szilveszteri rendezvények helyszínein a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) dolgozói hétfőn – közölte a társaság az MTI-vel.

Közleményük szerint az óévbúcsúztató közterületi rendezvények helyszínein – egyebek között a Vörösmarty téren, a Hősök terén, a Kis- és Nagykörúton –, továbbá a Boráros téri, Ferenc körúti, Blaha Lujza téri, Nyugati téri, Kálvin téri, Deák téri, valamint az Astoria aluljárókban és azok környékén január elsején reggel 6 órakor kezdték meg kézi és gépi erővel a takarítást, melyet a kora délutáni órákra fejeztek be az FKF dolgozói.

Emellett hajnalban több útvonalon – döntően a külső városrészekben – síkosságmentesítésre is szükség volt.

A feladatokat 300 emberrel és 30 takarító-, szállító-, illetve téli célgéppel végezte a társaság.

A fővárosban az év első napján az FKF hulladékszállító gépjárművei a hétfői program szerint végzik a kommunális, illetve a szelektíven gyűjtött anyagok elszállítását – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.