A Batthyány-kör tavaly bírálta a kormányt, most az elnöke pénzt küld a Fidesznek

Náray-Szabó Gábor azt mondta, a nagyobbik kormánypárt anyagi támogatása egyfajta kiállást jelent.

MN
2018. 01. 05. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor felhívására a Professzorok Batthyány Körének elnöke is küld pénzt a Fidesznek. Náray-Szabó Gábor a Hír TV Newsroom című műsorában azt mondta: a nagyobbik kormánypárt anyagi támogatása egyfajta kiállást jelent. A konzervatív tudósokból álló tömörülés vezetője hozzátette, hogy az idén nem készítenek évértékelőt az ország helyzetéről.

„Nem tudom, hogy ez a kampány része-e, ez egyfajta kiállást jelent” – fogalmazott. Kiemelte, hogy az az igazi kiállás, ha valaki a zsebébe is nyúl, mert azt jelenti, hogy áldozatot is hoz azokért a célokért, amelyeket az általa favorizált párt képvisel. „Hát most erről van szó, kíváncsi vagyok, hogy mennyi jön össze” – fűzte hozzá.

A Professzorok Batthyány Köre 2017 januárjában még azzal került a hírekbe, hogy különösen kemény hangvételű nyílt levél formájában figyelmeztette a kormányt a Magyarországot eluraló, intézményesülő korrupció veszélyeire, az erőből hozott, gyakran kiegyensúlyozatlan döntések káros hatásaira és az olykor tetten érhető hatalmi arroganciára.

Náray-Szabó Gábor most egyebek mellett azt mondta, megítélése szerint csökkent az arrogancia mértéke, a korrupcióval kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy a bankkártyás fizetések támogatása fehéríti a gazdaságot. „Amit írtunk, az egész társadalomra vonatkozik” – szögezte le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.