A Célpont megtalálta Mészáros Lőrinc titokzatos magánrepülőjét

A Bombardier Challenger egy osztrák cég tulajdona, de a polgármester és barátai rendszeresen használják.

MN
2018. 01. 26. 17:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luxusmagángéppel közlekedik Európában Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és bizalmasa, Szijj László, a milliárdos közbeszerzéseket elnyerő Duna Aszfalt tulajdonosa. A Hír TV Célpont című műsora a gép után kutatva talált egy osztrák légitársaságot, amely bonyolult konstrukció mögé bújtatva, de Mészároshoz és az MKB Bankot birtokló üzleti körhöz köthető. Az osztrák Cursus Aviation azonban nem pénzt keres a hárommilliárd forintba kerülő magángéppel, hanem a rendszer fontos szereplőit szolgálja, javarészt magáncélból.

A Célpont több hónapig figyelte a repülő mozgását és számos olyan utat talált, amely egyértelműen Mészárosékhoz kapcsolódik. Legutóbb például ezen a héten kedden a gép Malagára repült – véletlenül éppen itt játszott edzőmérkőzést egymással Mészáros Lőrinc két focicsapata, az Eszék és a Puskás Akadémia. Egy tavaly augusztusi napon pedig a gép a korzikai Calviban szállt le, két nap múlva innen posztolt Szijj László felesége.

A Célpont három alkalommal is elcsípte Mészárosékat a ferihegyi kisgépes terminálon, amikor a géppel érkeztek vagy éppen azzal indultak. Az egyik alkalommal a Formula–1 monacói nagydíjának reggelén indult a gép Cannes-ba – a tévé kamerái rögzítették, amint Mészáros Lőrinc, Szijj László, Tiborcz István és üzlettársa, Paár Attila, valamint a közbeszerzéseken nyertes építőipari vállalkozók kilépnek a VIP-terminálból.

Az osztrák lajstromjellel repülő, tízéves Bombardier Challenger 605-ös luxusutazást tesz lehetővé. Prominens utasai bőrfotelekben ülnek, és egy tankolással akár Amerikáig is elrepülhetnek. A gép a legkisebb európai repülőtéren is képes leszállni, így tulajdonosai akkor és oda repülhetnek, ahová csak kedvük szottyan. A Challenger többnyire a budapesti repülőtér betonján parkol, de olyan helyen, ahol az utasok és a külső szemlélők nem láthatják.

A repülőt egy ismert magángépes cég, az International Jet Management üzemelteti, de a Célpont információi szerint a gép tulajdonosa egy olyan osztrák cég, amely ahhoz az üzleti csoportosuláshoz tartozik, amely az MKB Bank privatizációjában is részt vett. Amikor Mészáros Lőrinc saját nevén is megjelent ebben a formációban, a repülős céget átszervezték a cégcsoport másik részébe, de ezzel a bonyolult konstrukcióval sem tudták elfedni, kihez tartozik a 3 milliárdot érő repülőgép.

Részletek a Célpont péntek esti adásában, 20.30-kor a Hír TV-n. Ismétlés: szombaton 19.30, vasárnap 22.30 és hétfő 15.30 órakor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.