A Fideszen keresi a Vas megyei Jobbik a migránsokat

Nyílt levélben kérdezi az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a kormánypárti V. Németh Zsoltot.

MN
2018. 01. 19. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt levélben fordult Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei országgyűlési képviselője választókerülete fideszes politikusához, V. Németh Zsolthoz.

„Tudna segíteni? Migránsokat keresek!” – kezdte Facebookon közzétett üzenetét. Azt írta, a kormány tízmilliárdokat költött az álországvédés népszerűsítésére, de most lebuktak, és kénytelenek voltak elismerni, hogy három éven keresztül hazudtak az embereknek.

„Becsapták még a saját szavazóikat is, amikor harcot hirdettek Brüsszel ellen, amikor saját magukat a haza megmentőiként tüntették fel, mondván: a Fidesz egyetlen bevándorlót sem fogad be. Ezzel szemben a valóság az, hogy titokban, három év alatt 2300 bevándorlót telepítettek hazánk földjére, ami közel kétszerese annak a kvótának, amely ellen – szóban – harcot hirdettek” – fogalmazott.

„Talán az ünnepekkor azért kellett megerősíteni a forgalmasabb helyek védelmét, mert számítottak a betelepített migránsok általi terrortámadásokra?” – tette fel a kérdést Bana Tibor. Azt kérte a politikustól, hogy adjon tájékoztatást arról, pontosan hol, hány és milyen országból származó bevándorló került elhelyezésre a választókerületben. Arra is kíváncsi, V. Németh Zsolt személyesen mit tesz azért, hogy „településeinkre a kormány ne telepítsen migránsokat”.

Kiemelte, hogy korábban Körmenden és Szentgotthárdon is működött migránstábor, ezek újranyitását pedig mindenképpen el szeretnék kerülni. Arra kérte a politikust, adjon tájékoztatást arról, hogy a választókerületben „kell-e félnünk a bevándorlókkal érkező terroristáktól”.

Végezetül nyílt levelében azt kérdezte: hajlandó-e a politikus nyilvánosan bocsánatot kérni a választókerület lakosságától, „amiért politikai érdektől vezérelve” a kormánnyal együtt „három éven keresztül folyamatosan hazudott a migráció ügyében”.

Ismeretes, Molnár Zsolt jövő csütörtök reggelre összehívta a nemzetbiztonsági bizottságot. A testület szocialista elnöke konkrét bizonyítékot szeretne látni az úgynevezett „Soros-tervről”, és a titokban befogadott 1300 menekülttel kapcsolatban is meghallgatná a kormányfőt.

Az ügy előzménye, hogy Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak beszélt arról, hogy tavaly 1300-an kaptak menekültstátust Magyarországon, de a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé. De meghallgatná a miniszterelnöki válaszokat Szél Bernadett is, aki Németh Szilárd nyilatkozata ellenére sem marad távol.

A Jobbik pedig az általuk kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen vár válaszokat a kormánytól, amelyhez már össze is gyűjtötték a szükséges aláírásokat. 

„Az is egy fontos kérdés, hogy áprilisig, amíg ez a kormány hatalmon van, folytatni kívánják-e a titkos betelepítést. Idén már, januárban félszáz újabb titkos migránst rejtett el valahol a kormány, akinek a hollétéről, az életkörülményeiről szintén nem tudunk semmit. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt pedig arra kérjük, mielőbb hozza nyilvánosságra ennek a titokban betelepített 2300 migránsnak a nemzetiségét, az állampolgárságát. Ez is közérdekű információ a mi véleményünk szerint” – mondta korábban Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.