Árverésen kelt el az egykori SZDSZ székháza

A Tímár utcában rendezték a párt országos tanácsának üléseit, most valaki 162,4 millió forintot adott érte.

MN
2018. 01. 26. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A III. kerületi Tímár utcában, a tízemeletes panelházak tövében áll egy földszintes, szürke kockaépület, amelyen még mindig ott virít az egykori Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) logója. Bár nem ez volt a rendszerváltó párt országos központja – az az egykor a belvárosi Mérleg, majd a zuglói Gizella utcában volt –, általában itt rendezték a rendszerváltó párt országos tanácsának üléseit, ezért sokszor szerepelt a hírekben az épület. 

Bár az SZDSZ hivatalosan már 2014-ben megszűnt, vagyonát a felszámoló csak tavaly év végén kezdte el árulni. Az Elektronikus Értékesítési Rendszer adatai szerint a tavalyi, első pályázat nem volt sikeres, ezért pénteken délelőtt megkezdődött az elektronikus árverés: a 890 négyzetméter alapterületű „kivett pártház” kikiáltási ára 151,4 millió forint. Az épület nem tehermentes, jelzálogjog és végrehajtási jog is terheli.

Ennek ellenére komoly érdeklődés mutatkozott. Többen is jelezték a felszámoló felé, hogy szeretnék megnézni személyesen is az ingatlant, a pénteki árverésen pedig egymásra licitáltak a reménybeli vevők. Így aztán a kikiáltási árnál magasabb áron, 162,4 millió forintért kelt el pénteken estére. A vevő egyelőre ismeretlen, hiszen az árverés anonim módon zajlott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.