Az ellenzék programját fésülné össze a „Válasszunk! 2018” csoport

A V18 tagjai különböző kormányokban dolgoztak, kormányzati program kidolgozására is készek.

MN
2018. 01. 02. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „Válasszunk! 2018”, azaz V18 egy olyan frissen alapított, új csoport, mely olyan tagokból áll, akik különböző kormányokban tevékenykedtek, így jobboldali szereplői is vannak, mint Bod Péter Ákos és Mellár Tamás. E csoport segítséget nyújtana az ellenzéknek egy közös választási program kidolgozásában, illetve szerepet vállalnának Karácsony Gergely árnyékkormányában is – derül ki a csütörtökön megjelenő 168 Órából.

A lapnak Balázs Péter volt uniós biztos nyilatkozta, hogy közvetítene az ellenzéki pártok egymásra találásában, sőt kormányzati program kidolgozására is készek, egyelőre azonban a nyilvános vitákon érlelt, közös választási minimumprogram kidolgozásán dolgoznak.

„A mi csoportunk segítene összefésülni a pártok programjait. Ha megmarad az ellenzék választástechnikai szinten, csak listákról, jelöltekről és nem programról beszélnek, akkor baj lesz. Mi azt is deklarálnánk, mik a nemzeti minimumok” – mondja a volt külügyminiszter.

Balázs Péter a 168 Órának azt nyilatkozta a csoport tagjairól, hogy az ország sorsáért érzett felelősség és aggodalom tartja össze. A csoport szerint 2018 tétje az ország hosszú távú nemzetközi szerepe. Korábban a volt uniós biztos kapcsán is fölmerült, hogy lehetne az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, de Karácsony Gergely szerinte jó választás, mivel rendelkezik önkormányzati és parlamenti tapasztalattal, valamint népszerű politikus. A Válasszunk! 2018 csoport a választópolgárok figyelmét próbálja felhívni arra, hogy a választási lehetőségek még nyitottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.