Bárányt és kost lopott a jászolból egy kazincbarcikai Betlehem-fosztogató

Meghökkentő bűntény: kétszer is hazavitt egy-egy állatot, a kost tönkre is tette. Elfogták, beismerte tettét.

Radványi Benedek
2018. 01. 03. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrse Sz. Attila 48 éves kazincbarcikai lakossal szemben” – ez a száraz, a police.hu-n olvasható bevezetője az érthetetlen, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bűncselekménynek.

A férfinak a Kazincbarcikával szomszédos ezer lelkes Berente község Fő téren kiállított betlehemi jászlán akadt meg valamiért a szeme. Először szenteste előtt, december 23-án, amikor elvitte az életnagyságú kos figurát, amelyet – miként a képen is látható – pár nap alatt tönkretett.

Talán ezért kerekedett fel újra: január 2-án visszament Berentére, s egy műanyag bárányt is hazavitt az autójával. Ám ezt – és a bejelentést – követően a rendőrök azonosították, és még aznap délután előállították a tolvajt a Sajószentpéteri Rendőrőrsre, ahol kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A lopás okát természetesen nem tartalmazza a jelentés, pedig nagyon kíváncsiak lennénk. Az eredeti jászol fotóját elnézve pedig elgondolkodhatunk, miért pont ez a két installációs elem tűnt számára értékesnek.

A helyi illetőségű kolorline.hu december 2-i híréből egyébként az is kiderül, hogy a kézzel festett szobrokat Lengyelországban gyártották, és csak két másik település található az országban, ahol ehhez fogható élethű Betlehemet állítottak fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.