Bíróság elé viszi ÁSZ-büntetését az Együtt

Azt kérik, hogy a bíróság semmisítse meg a jelentés tiltott vagyoni támogatás elfogadására vonatkozó részeit.

MN
2018. 01. 31. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Együtt a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordul és keresetet nyújt be az Állami Számvevőszéknek az Együtt ellenőrzésére vonatkozó legutóbbi jelentésével szemben – derül ki a párt közleményéből, melyben Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltjének sajtótájékoztatóját harangozták be.

Azt írták: az Együtt keresetében többek között azt kéri, hogy a bíróság semmisítse meg, illetve helyezze hatályon kívül a jelentés tiltott vagyoni támogatás elfogadására vonatkozó részeit.

A pártnak 19 millió forint büntetést kellene fizetnie tiltott finanszírozás miatt. Az Együttöt azért büntette meg a szervezet, mert nyomott áron bérelték az irodájukat, bár ezt egy korábbi ÁSZ-vizsgálat még rendben lévőnek találta. Ugyanakkor az Együtt azt kifogásolta, hogy a szervezet honnan tudja, ki a párt tagja és ki nem az, hiszen ez különösen védett személyes adat, az egyik tétel ugyanis a büntetésben az, hogy nem párttagtól kaptak támogatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.