Diákok mondták el, miért vonulnak utcára iskola helyett január 19-én

„Ne menj suliba!” néven szerveztek demonstrációt a Parlament elé.

MN
2018. 01. 08. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ne menj suliba!” címmel szerveznek tüntetést január 19-ére a Parlament elé. Az esemény Facebook-oldalára most felkerült egy videó, melyben diákok beszélnek arról, miért tüntetnek két hét múlva.

A videóban megszólalók egyike kiemeli: ő azért vesz részt a tüntetésen, hogy kiálljon a kritikus gondolkodásért. Egy másik diák pedig arról beszél: ő azt szeretné, hogy minden magyar diák modern és korszerű körülmények között tanulhasson.

„A kötelező szakmai érettségi bevezetésével megnehezítették számomra a továbbtanulás lehetőségét. Vagy ez volt a cél?” – teszi fel a kérdést egy másik megszólaló.

A tüntetés Facebook-oldalán cikkünk megjelenéséig több mint 7800-an jelezték részvételüket, csaknem 29 ezren pedig azt, hogy érdekli őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.