Fék nélkül: nyíltan hazudik új kampányában a Fidesz

A valóság csak idegesítő béklyó a kormánypárt propagandistái számára, új kampányukban végleg szakítottak vele.

Koncz Tamás
2018. 01. 30. 16:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz elhinni, hogy léteznek további mélységek a CÖF Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort összeboronáló bohóckampányán túl.

A Fidesz azonban képes volt ennél is lejjebb merülni.

Új plakátjukon Soros György karolja át ördögi mosollyal az ellenzéki pártok hazai kormányfőjelöltjeit. Mindegyik politikus egy erővágót tart kezében – előttük pedig a felirat: Együtt bontanák le a határzárat.

Hidvéghi Balázst, a Fidesz kommunikációs igazgatóját egyáltalán nem zavarta meg az a tény, hogy egyik említett ellenzéki párt sem beszélt a magyar határkerítés elbontásáról – kedd délben a Kossuth téren gond nélkül megtartotta sorosozós sajtótájékoztatóját a plakát előtt.

A politikus kifejtette: Soros György legutóbb Davosból „üzent hadat” Magyarországnak, „bejelentette, hogy részt fog venni a magyar választási kampányban” – ami úgy, ahogy van, nem igaz, hiszen Soros éppen arról beszélt Davosban, hogy Orbán Viktor felvásárolta az MSZP vezetőit, maffiaállamot alakít ki, a Fidesz pedig nagy valószínűséggel 2018 áprilisában is megnyeri a választásokat.

 

Egy ilyen megjegyzés után nehezen elképzelhető az üzletember és az MSZP közötti szövetség, de a Fidesz kampánya éppen ezt sejteti – propagandájuk szerint Soros célja a magyar határzár lebontása és az, hogy Magyarország is bevándorlóország legyen.

„Ebben szövetségesei a magyar ellenzéki pártok vezetői, ők láthatók még a plakáton – mondta sajtótájékoztatóján Hidvéghi –, Gyurcsány Ferenc, aki egyszer már tönkretette az országot, Vona Gábor, aki a hatalomért és a pénzért mindenre képes, a már minden pártot megjárt, köpönyegforgató Karácsony Gergely és a kiábrándítóan baloldalivá váló Szél Bernadett.”

A Fidesz nyilatkozatára eddig csak a Momentum reagált, igaz, őket nem is nevezték Soros-bérenc határbontónak: mindenesetre levélben jelezték, hogy nem bontanák le a határzárat.

A Fidesz így kedden a Parlament épülete előtt politizált, bemenni azonban már nem akartak: Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatója után egy órával az MSZP, a Jobbik és az LMP rendkívüli parlamenti ülést hívott össze, melyen részt vett Vona Gábor, Szél Bernadett és Karácsony Gergely is.

Az ellenzéki pártok vizsgálóbizottságot akartak létrehozni, ami a kormány betelepítési politikáját, a csendben befogadott 2300 menekült és a 20 ezer gazdasági bevándorló ügyét tárta volna fel.

A Fidesz képviselői azonban öt államtitkárt leszámítva nem jöttek el

a rendkívüli ülésre, ami így határozatképtelen maradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.