Hodász András: Politikusaink lenéznek minket

Az ismert, fiatal katolikus pap szerint elfogadhatatlan, ahogy a képviselők a választókkal kommunikálnak.

MN
2018. 01. 21. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kétségbeejtő, ahogyan a vezetőink egymáshoz szólnak, ahogy egymásról beszélnek. A politikai viták stílusa nem lép túl a kocsmakultúrán. Ez gyűrűzik aztán tovább a társadalom minden rétegébe, ahol rengeteg elfojtással találkozom” – mondta Hodász András, a Pázmány egyetem lelkésze a 168 Órának adott interjújában.

A kispesti Nagyboldogasszony plébániatemplom káplánja szerint „rendkívül káros, ami ma a magyar politikában zajlik. Ahogy a politikusaink velünk, választókkal kommunikálnak, az elfogadhatatlan”. Hodász András úgy vélte, a politikusok minden megnyilatkozásából „az süt, hogy lenéznek minket”. Hozzátette: „Elég csak a legutóbbi nemzeti konzultációra gondolnunk”.

A 777blog népszerű szerzője szerint indifferens dolgokról kérdezik meg az emberek véleményét, ám ami igazán fontos, például Paks II., azzal kapcsolatban nem kíváncsiak az emberek álláspontjára. Hodász felhívta a figyelmet arra is, hogy a Soros-konzultációnak már a kérdései is hamisak, manipulatívak voltak. 

Az egészségügy helyzetéről azt mondta, nagyon sokat jár kórházakba, betegekhez. „Ha nekem azt állítja valaki, hogy az egészségügy rendben van, arra hogyan reagálhatnék? Legfeljebb egy gúnyos kacajjal. A legtöbb kórházunk olyan szintű lepratelep, már elnézést a kifejezésért, hogy az döbbenetes” – fűzte hozzá.

A menekültkérdés kapcsán Hodász András azt mondta: „Itt, Kispesten a migránskérdés jelenleg nem aktuális, nincs is időm azon gondolkodni, hogy mit kellene ez ügyben tennem. Naponta becsönget a plébánia ajtaján egy-egy hajléktalan ember a maga 3D-s valóságában, nekem velük kell foglalkoznom, őket kell segítenem”. A katolikus pap szerint nehéz ügy a migráció, hiszen a rászorulón segíteni kell, de az más kérdés, ha olyan létszám érkezne, ami „már alapjaiban érintené a magyar társadalom szerkezetét, kultúráját”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.