Hollik szerint nem Szijjártóék, hanem az USA hibázott Gorka Sebestyén miatt

Trump volt főtanácsadója ellen elfogatóparancs van érvényben lőfegyverrel való visszaélés miatt hazánkban.

MN
2018. 01. 21. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kormány lehetőségként tekintett az amerikai elnök magyar származású tanácsadójára, hogy információkat juttasson el. Ha valaki hibázott, akkor az az Egyesült Államok, ugyanis az elnök körül dolgozókat »ezerszer átvilágították«, és nem találtak kivetnivalót Gorka Sebestyén foglalkoztatásában” – mondta az MTI tudósítása szerint kérdésre válaszolva Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője egy más témában tartott sajtótájékoztatón vasárnap.

Csütörtökön a 444 írta meg, hogy Szijjártó Péter tárcavezető tavaly márciusban úgy találkozott Gorka Sebestyénnel Washingtonban, hogy az egykori tanácsadót hazánkban körözi a rendőrség: Donald Trump amerikai elnök volt biztonságpolitikai tanácsadója ellen elfogatóparancs van érvényben lőfegyverrel való visszaélés miatt Magyarországon.

Korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium a 444-gyel azt közölte, hogy Szijjártó Péter nem tudott az elfogatóparancsról, magas rangú fehér házi munkatársak esetében a Police.hu átnézése nem tartozik a felkészüléshez. Ez azért is érdekes, mert a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak feladata lenne a külügyminiszter külföldi találkozói előtt felkészülni, illetve a minisztert felkészíteni abból, hogy ott kivel fog találkozni.

A Breitbartnak Gorka azzal védekezett, hogy az ügy, amely miatt körözik, 2009-es, pedig ő már 2008-ban elköltözött Magyarországról. Ezért többször kérte a magyar hatóságokat, hogy pontosítsák az adatbázisukat, de nem történt meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.