Influenza: újabb kórházakban lesz tilos a látogatás

A szolnoki Hetényi Géza-kórház három osztályán lép életbe a tilalom.

MN
2018. 01. 26. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látogatási tilalom lép életbe hétfő reggel 8 órától a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet három osztályán az influenzaszerű megbetegedések számának növekedése miatt – tájékoztatta Lippai Norbert, a szolnoki intézmény megbízott főigazgatója pénteken az MTI-t. Elmondta: a csecsemő- és gyermekosztályon, a szülészet-nőgyógyászati, valamint az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon vezetik be a látogatási tilalmat.

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem (SE) két klinikáján is: nem lehet a betegeket felkeresni a SE Városmajori Szív- és Érgyógyászati, valamint a Transzplantációs és Sebészeti Klinikán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztálya szerdán közölte, hogy a megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15–21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.

Péntektől látogatási tilalom lépett életbe a Fejér megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.