Látszólagos a bérfejlesztés, minden BKV-dolgozó elégedetlen

Az Egységes Közlekedési Szakszervezetnél már csaknem ezer BKV-dolgozó helyezte letétbe feltételes felmondólevelét.

MN
2018. 01. 02. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megalázónak tartják a BKV-dolgozók a cég 12 százalékos béremelési ajánlatát, ezért az Egységes Közlekedési Szakszervezet nem is írta alá a javaslatot.

Közben hamarosan nehéz helyzetbe kerülhet a közlekedési vállalat, mert az egyik érdekképviseletnél már csaknem ezer BKV-dolgozó helyezte letétbe feltételes felmondólevelét, akik elégedetlenek a fizetéssel és a munkakörülményekkel. Ezzel párhuzamosan folyamatosan távoznak alkalmazottak a cégtől, és más utat keresnek – mondta a Hír TV Reggeli járat című műsorában Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

„Ez nagyon magas szám; ha belegondolunk, hogy csak autóbusz-vezetőből 2100 dolgozik a BKV-nál, nyilván vannak még villamosvezetők, és egyéb ágazatokban is dolgoznak még kollégák. Tehát ez a szám magas, és mutatja az elégedetlenséget, hogy jelenleg is nagyon sok kolléga távozik a BKV-tól. Tehát függetlenül attól, hogy ilyen jellegű látszólagos bérfejlesztési ajánlat látott napvilágot, nem elégedettek a dolgozók és beadják a felmondást, és más utat keresnek maguknak” – mondta Nemes Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.