Libegőt ígér a Kékestetőre a fideszes képviselő

A részletes terveket csak később terjesztik a kormány elé, de Horváth László mer nagyot álmodni.

MN
2018. 01. 02. 17:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fél évszázados álom valósulhat meg azzal, hogy libegőt építenek Mátraháza és Kékestető között – mondta az M1 műsorában Horváth László, a térség fideszes képviselője. A libegő úgynevezett négy évszakos létesítmény lenne, vagyis nemcsak a síelők és szánkózók számára lenne használható, hanem a síszezonon kívül érkező természetjáróknak is.

A fejlesztéssel kapcsolódóan szeretnék csökkenteni a környezeti terhelést, hiszen a libegőnek köszönhetően csökkenne a járműforgalom is, mivel Mátraházán, a 24-es főút mellett bővítenék a parkolási lehetőségeket.

Horváth a műsorban arról beszélt, hogy a kormány elkötelezte magát a kékesi fejlesztés mellett, hiszen 2017 végén döntés született arról, hogy kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válik a Mátra és a Bükk. A képviselő szerint ezzel elérhető közelségbe került a libegő tervének valóra váltása. Emellett a tv-torony használaton kívüli üzemterületeinek is turisztikai funkciókat szánnak a jövőben.

A kormányhatározat szerint a Kékestető fejlesztésére vonatkozó részletes terveket 2018 első felében kell a kabinet elé terjeszteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.