Lökdösődésbe torkollt a testületi ülés Végegyházán

A fideszes képviselő szerint lökdösték a feleségét, a jobbikos polgármester máshogy látja.

MN
2018. 01. 05. 7:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lökdösődés és fenyegetőzés kísért egy tüntetést a Békés megyei Végegyháza főutcáján csütörtökön – írja az MTI. A fideszes képviselő szerint tüntetők lökdösték a feleségét, a jobbikos polgármester viszont máshogy számolt be a történtekről.

Cséfán János (Fidesz–KDNP) képviselő az MTI-nek elmondta, hogy Vajda Norbert jobbikos polgármester a napokban a képviselő-testületet becsmérlő szórólapot adott ki, amelyben a „település szétlopásával” vádolta meg társait. A polgármester a munkaügyi hivatalban bejelentette, hogy 2018-ban növelni szeretné a közmunkaprogramban részt vevők számát, ami egy ekkora településen indokolatlan – tette hozzá.

A település vezetője csütörtök délutánra rendkívüli, kihelyezett testületi ülést hívott össze a helyi művelődési házba, amelyen a testület nem vett részt, mivel a település vezetője elutasította javaslatát arra, hogy az önkormányzat épületében üljenek össze.

Cséfán János szerint a kihelyezett testületi ülésen „feltüzelt, felajzott jobbikos háttértömeg” vett részt, mások mellett az országgyűlési választáson jobbikos színekben induló Szabó Ervin is.

Közölte, hogy az ülés után 30-40 ember elment Paulik Katalin független alpolgármester és Király Sándor független képviselő, valamint az ő házához, ahol rugdosták a kerítést, lökdösték és életveszélyesen megfenyegették a feleségét. „Féltünk” – fogalmazott.

Cséfán János közölte, hogy péntek reggel képviselőtársával és az alpolgármesterrel feljelentést tesz a rendőrségen.

Vajda Norbert polgármester viszont az MTI-vel azt közölte, hogy a művelődési házban 200-300 lakos vett részt a nyílt ülésen, amely a képviselők nélkül eredménytelenül zárult. Ezután „békés demonstrációra” hívta a résztvevőket. Elismerte, hogy elmentek az alpolgármester és a két képviselő házához, ahol a demonstrálók a testület lemondását követelték.

Az egyik képviselő feleségével egy tüntető összevitatkozott, Cséfán János házánál viszont a képviselő felesége rontott a demonstrálókra és kezdett lökdösődni, egy tüntetőt az asszony a karján meg is ütött. Személyi sérülés nem történt, estére mindenki hazatért az otthonába – tette hozzá a polgármester.

Vajda Norbert hangsúlyozta, hogy elmérgesedett a helyzet közte és a képviselő-testület között, több korrupciógyanús esetre derült fény. December közepén a képviselők 12 fővel szerették volna csökkenteni a közmunkások számát a tavalyi 32-höz képest, ami elfogadhatatlan – mondta, hozzátéve: ezt akarta csütörtökön nyilvános ülésen újratárgyalni.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy két bejelentést kaptak csütörtök kora este Végegyházáról, és a rendőrök a helyszínen meghallgatták a bejelentőket. A mezőkovácsházi rendőrkapitányság vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény vagy szabálysértés.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.