Már megnézhetjük a legkisebb óriáskengurut Nyíregyházán

Az immár nyolctagú csapat kuriózum az országban.

MN
2018. 01. 31. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országban egyedül a Nyíregyházi Állatparkban látható vörös óriáskenguru, mely a világ legnagyobb erszényese. Az eddig héttagú csapat már nyolcra bővült, hiszen a tavaly született jövevény mostanra cseperedett akkorára, hogy a látogatók is megcsodálhassák végre. Azért csak most, mert a kengurubébik igen fejletlen állapotban jönnek világra, az újszülöttek mindössze egy-két centisek – részletezi az állatpark a Facebook-oldalán.

Az első két hónapban a biztonságot nyújtó erszényben marad, és csak kb.150 naposan dugja ki a fejét először az erszényből. Végleg csak 240 naposan hagyja el a menedékét, de szopni még 3-4 hónapig visszajár.

Különlegesség, hogy a vörös óriáskenguru anyának egyszerre akár három utódja is lehet különböző fejlődési stádiumban. Elképzelhető az a helyzet, amikor az egyik már elég idős ahhoz, hogy anyja erszényén kívül éljen, de szopni még visszajár. A második anyja erszényében él, a harmadik pedig embrióállapotban van az anyaméhben – írja az állatparkban ismertetője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.