Medián: sok fideszes is úgy véli, hogy Orbánnak strómanjai vannak

A többség úgy látja, a magyarországi korrupció „felülről irányított, rendszerszerű tevékenység”.

MN
2018. 01. 18. 8:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Medián megvizsgálta, mit gondol a közvélemény a kormányzati korrupcióról. A felmérésről beszámoló HVG kiemeli, hogy – kevés dolog változott tavalyelőtt június óta –, a kutatásból kiderült:

A lap megjegyzi, hogy a rendszert leíró jelzők között a korábbinál népszerűbb ugyan a „polgári demokrácia”, és kevesebben választják a „diktatúra” és a „tekintélyuralom” címkéket, ugyanakkor az elmúlt másfél év alatt harmadával, immár 20 százalékra ugrott azok aránya, akik úgy érzik, hogy a „maffiaállam” kategória a legalkalmasabb a rendszer leírására. Ez utóbbi tekintetében egyébként a felmérés szerint alig van különbség a baloldali ellenzék (28 százalék), a jobbikosok (30 százalék) és a „bizonytalanok” (30 százalék) között.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.