Mégis közös listán indulhatnak a szocialisták a Párbeszéddel

Így viszont 5 helyett 10 százalékot kell szerezniük a parlamenti választáson.

MN
2018. 01. 26. 20:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP elnöksége azt javasolja a párt országos választmányának, hogy a szocialisták induljanak közös listán a Párbeszéddel az áprilisi országgyűlési választáson – tudta meg az Atv.hu több forrásból. 

A szocialisták így viszont megkockáztatják, hogy a Párbeszéddel közös listán indulva ne a leadott listás szavazatok 5, hanem 10 százalékát kelljen megszerezniük. A másik megoldás elvben az lett volna, emlékeztet a portál, ha Karácsony Gergely és társai az MSZP listájára kerülnek föl; így elég lett volna a szavazatok 5 százaléka a szocialistáknak. 

A MSZP eközben megállapodott Fodor Gábor liberálisaival, míg Karácsony Gergely a szélsőbalos Vajnai Attila és az ’56-os forradalmárokat csőcseléknek nevező Kalmár Szilárd pártjaival állapodott meg.

A portál elnökségi forrásaira hivatkozva írja: komoly alternatívaként nem vetődött föl az „5 százalékos megoldás”; az elnökségi tagjai inkább arról vitatkoztak, hogy azonnal döntsenek-e az MSZP–P közös listáról, vagy hagyjanak időt a megyei szervezeteknek barátkozni a gondolattal.

Az elnökség csak javaslatot tehet, a döntés az ügyben a választmány kezében van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.