Megszünteti két tévéújságját az MTVA

A Telehold és az RTV Részletes idén már nem lesz ott az újságosok polcain.

MN
2018. 01. 02. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTVA, illetve leányvállalata úgy döntött, az idei évtől nem jelenteti meg többé az RTV Részletes és a Telehold című műsorújságokat – adta hírül a 24.hu.

Mindkét tévéújság több évtizedes múltra tekint vissza: a Telehold az impresszuma szerint már a 31. évfolyamában járt, míg az RTV Részletes az Országos Széchényi Könyvtár katalógusa szerint 1998-tól, vagyis 20 éven át közölte a rádiók és tévécsatornák műsorait. Az újságokat mostanáig a közel 90 milliárdból működő közmédia 100 százalékos leányvállalata, az MTVA Kiadói Kft. jelentette meg, mely 1993-tól 2012-ig, a közmédiumok összevonásáig még MTI Kiadói Kft. néven működött – írják a cikkben.

A 24.hu értesülése szerint lett volna vevő a két műsorújságra, de a kiadó meg sem próbálta eladni őket.

Az MTVA tájékoztatása szerint „a két lap kiadásának megszüntetésére a közmédia alaptevékenységére történő fókuszálás és a felelős gazdálkodás érdekében került sor”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.