Mintha csak Soros György írta volna a kormány migrációs programját

„Nem leszünk bevándorlóország” – harsogja a kormány propagandája, a kemény hangvételnek azonban saját migrációs tervei mondanak ellent.

MN
2018. 01. 23. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1300 befogadott menekültet leleplező Altusz-interjú után újabb méretes pofonba szaladt bele az Orbán-kabinet, és ahogy az előzőt, ezt is magának adta.

A Heti Válasz újságírója vette észre forrásgyűjtés közben azt a 2013-as októberi határozatot, amelyben a kormány a Migrációs stratégiáról döntött, hogy így vállaljon részt és kérjen forrásokat az EU hét évre tervezett Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapjából.

A kormányhatározatban egyebek között ezek a célkitűzések szerepeltek:

Gyakorlati célként pedig ezeket említik a dokumentumban:

Tény, hogy a stratégia elfogadásakor a kormány még nem számolhatott a szír polgárháború hatására érkező félmilliós menekülthullámmal, de az uniós menekültügyi alap pénze akkor is jól jött neki, amikor nyilvánosan már a migráció és persze Soros György ellen kampányolt.

Ebből a forrásból juttattak 25 millió forintot a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnek, hogy megvalósíthassa a menekültek beilleszkedését támogató programját.

Mielőtt bárki is félreértené, a legálisan érkező, státussal rendelkező menekültek és oltalmazottak befogadása teljesen normális folyamat – csak a uszító kormányzati propaganda tükrében tűnik falsnak.

A kormány még hetekkel ezelőtt is teljesen migránsellenes hangvételt ütött meg, a menekültek jogaiért kiálló szervezeteket pedig hivatalosan ellenségként, Soros-bérencként kezelte, akkor is, ha épp nem kaptak Soros György alapítványaitól érkező támogatást.

Orbán Viktor miniszterelnök helyeslően nyilatkozott az őcsényi hisztériáról és a menekülteknek szállást adó panziós megfenyegetéséről – pedig ezeket a menekült családokat a kormány jóváhagyásával fogadták be, ahogy az elmúlt években összesen 2300 oltalmazott- és menekültstátusú személyt is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.