Napi 25 millióért kutatja a migrációt a Századvég

Bruttó 1,1 milliárd forintot kapott a kormányközeli csoport, hogy a menekültek uniós fogadtatását vizsgálja.

MN
2018. 01. 22. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akar nyolc órában 25 millió forintot keresni? Az átlagember számára ez csak álom lenne, de a Századvég számára napi rutin lehet.

A kormányközeli alapítvány és gazdaságkutató alkotta konzorcium egy kormányzati megbízással ugyanis nyolc héten át bruttó 1,1 milliárd forint fejében vizsgálhatja, hogy mit gondolnak a menekültekről az Európai Unió más tagállamaiban – derül ki a HVG cikkéből.

Emellett a Századvég bruttó 250 millió forintos megbízást kapott annak elemzésére is, hogy miként látják saját helyzetüket és jövőjüket az idős magyarok.

Mindkét kutatással a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bízta meg a közvélemény-kutatót, és kikötötték azt is, hogy a munkákat lehetőleg nyolc héten belül, de legkésőbb június 15-éig kell teljesíteni.

Hogy a menekülttéma vizsgálata mennyire gyümölcsöző üzlet is lehet, azt jól jelzi, hogy

a kormány az elmúlt években közel 9 milliárd forintos értékben kötött szerződést a Századvéggel

– írja a HVG. 2015-ben a kabinet ugyanis négy évre szóló, bruttó 6 milliárdos szerződéssel lepte meg a kutatóközpontot, amit aztán még ugyanabban az évben egy nettó 790 millió forintos szerződéssel egészített ki.

Az Átlátszó cikke szerint tavaly májusban aztán nettó 780 millió forintos megbízást kapott a Századvég, amiből szintén a menekülthelyzet uniós fogadtatását kellett vizsgálnia. Ezek után nehezen megmagyarázható, hogy ugyanebben a témában miért kötnek most újabb, milliárdos szerződést velük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.