Nem mennek suliba: január 19-én tüntetnek a diákok

Több ezren jelezték, hogy részt vesznek a demonstráción. Diákok, tanárok és szülők is felszólalnak.

MN
2018. 01. 04. 16:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ne menj suliba” címmel szerveztek demonstrációt diákoknak január 19-ére, a Parlament elé, hogy így tiltakozzanak az oktatás rendszere és minősége ellen. 

„Mindenkinek vele született joga tudni, tanulni. Ennélfogva, ezzel az eseménnyel szeretnénk tudni és tudatni. Tudni azt, hogy az oktatás, aminek részesei vagyunk, korántsem modern, és tudatni azt, hogy nekünk ebből elegünk van” – írták a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

A demonstráció célját hat pontban határozták meg, ezek a következők:

„A fiatalságunk siralmasan nagy része telik a felesleges anyagok túlrészletezésével, miközben tanulhatnánk ugyanezeket az ismereteket lényegre törően, miközben egy tantárgyi óra különböző összefüggésekre is rámutat a modern világgal kapcsolatban. Ha ez nincs meg, nem leszünk naprakészek, nem tanulunk meg önállóan élni, saját értékrend és értékelés útján döntést hozni, és nem lesz szabad az elménk” – fogalmaztak.

Az ATV.hu azt írja, a demonstrációt diákok kezdeményezték, ők fordultak a Független Diákparlamenthez, akik szervezésbe fogtak. A Parlament előtt diákok, tanárok és szülők is felszólalnak majd.

A tüntetés Facebook-oldalán cikkünk megjelenéséig csaknem hatezren jelezték, hogy részt vesznek az eseményen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.