Nézőpont: Orbán a legnépszerűbb, Gyurcsány a legelutasítottabb

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd jelöltje a legkevésbé elutasított, de az ismertsége is alacsony.

MN
2018. 01. 28. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc, a DK és Vona Gábor, a Jobbik elnöke a két legnépszerűtlenebb és a legelutasítottabb pártelnök-listavezető a Nézőpont Intézet január 15. és 18. között ezer ember megkérdezésével készülő, országos reprezentatív felmérése alapján.

A kutatás szerint Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz vezetőjét a megkérdezettek 54 százaléka szeretné „fontos politikai pozícióban” látni, 39 százalék azonban nem szeretné. Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a második legnépszerűbb 43 százalékkal, az elutasítottsága 27 százalékos – ezzel ő a legkevésbé elutasított pártelnök, de ennek hátterében az is állhat, hogy az ismertsége 19 százalékponttal elmarad a hivatalban lévő kormányfőétől.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a harmadik, népszerűsége 40, elutasítottsága 35 százalékos. A népszerűségi lista végén Gyurcsány Ferenc áll 22 százalékkal, míg Vona Gábort a megkérdezettek 30 százaléka szeretné „fontos politikai pozícióban” látni. Utóbbi két politikusnak magas az elutasítottsága is: Vonát 54, Gyurcsányt 69 százalék nem látná szívesen fontos poszton. 

Gyurcsány Ferenc népszerűsége ugyan magas, 78 százalékos a magukat baloldalinak mondók körében, de minden más párt szavazói és még a rejtőzködők is berzenkednek ellene, ennek következménye a rossz helyezése – írja a Nézőpont elemzése. Hasonló a helyzete Vona Gáborral, akit a Jobbik-tábor 91 százaléka kedvel, a többi párt támogatóinak azonban csaknem a 80 százaléka elutasít. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.