Nyilvánossá tenné az Orbán Viktor vejével kapcsolatos jelentést Jávor Benedek

Az EP-képviselő Lázár Jánostól kéri, hogy tegyék közzé a Tiborcz István cégének szabálytalanságairól szóló dokumentumot.

MN
2018. 01. 12. 18:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti (EP) képviselője levelet írt Lázár János kancelláriaminiszternek, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) 2011–2015-ös, közvilágítási projektekkel kapcsolatos jelentését. Az említett időszakban Orbán Viktor kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, az Elios nyerte a projektek túlnyomó részét.

 A képviselő a Facebook-oldalán ezt írja: „Még másfél éve fordultam az OLAF-hoz az Orbán-vő Tiborcz István gyanús üzelmei miatt. Hihetetlen módokon tarolt cégével, az Eliosszal a közvilágítási piacon. Az OLAF most megállapította, hogy súlyos visszaélések történtek, és átadta a magyar hatóságoknak a jelentését. Világossá téve, hogy az Orbán-család nyakig merült a korrupt ügyletekben A 4-es metró ügyében a nyilvánosságra hozatalhoz fűződő közérdeket tudták érvényesíteni, és publikálni abban az ügyben az OLAF jelentését. A miniszterelnök vejét érintő korrupciós ügyben a semmivel sem kisebb közérdek egyértelművé teszi, hogy elkerülhetetlen a jelentés elérhetővé tétele.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.