Nyomoznak a kétfarkús aktivista igazoltatásának ügyében

Kerepesi Tibort, az Együtt kaposvári képviselőjelöltjét is tanúként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség.

MN
2018. 01. 05. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerepesi Tibort, az Együtt kaposvári képviselőjelöltjét is tanúként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség kaposvári osztálya abban az eljárásban, amelyet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistájának novemberi akciója után történt igazoltatás ügyében indítottak.

Az Együtt közleményében felidézi, hogy Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke november 10-én a párt kaposvári, a Cseri park beépítése ellen szervezett nyilvános rendezvénye után videót készített arról, hogy Tóth Barnabás, az MKKP kaposvári képviselője az építési terület határát festékszóróval megjelölte. Az akció során az MKKP aktivistájával szemben hat rendőr „általános igazoltatás” címszóval intézkedett. A videó alapján egy magánszemély feljelentést tett.

A Központi Nyomozó Főügyészség kaposvári regionális osztálya eljárást indított az ügyben. Ennek során Kerepesi Tibort tanúként hallgatta meg a rendőrség, mivel ő volt a tiltakozó demonstráció szervezője. Az Együtt kaposvári képviselőjelöltje meghallgatásán azt mondta: rendben van, ha egy épülő rendőri objektum melletti demonstráción a rendőrség jelen van, azonban a Tóth Barnabás elleni intézkedést nem tartja feltétlenül indokoltnak. Vallomása során kitért arra is, hogy a jelenlévők felháborodtak az intézkedés stílusán, hangvételén. Egy középkorú hölgy zokogva mondta, hogy ilyen stílusú intézkedést ő utoljára a szocializmusban tapasztalt. Kerepesi Tibor azon kérdésére, miszerint létezik-e „spontán általános igazoltatás”, az ügyész azt válaszolta, „ennyire ne szaladjunk előre” – olvasható a közleményben. Az Együtt bízik abban, hogy az ügyészség szakszerű és korrekt eljárása során kideríti, jogszerű volt-e a rendőri intézkedés, vagy túlkapás történt – teszi hozzá a párt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.