Oktatási és otthonteremtési vállalásokkal segítené a fiatalokat a Jobbik

Vona Gábor szerint az oktatási rendszer elavult, mivel a múltra készíti fel a tanulókat.

MN
2018. 01. 18. 12:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiataloknak szóló oktatási és otthonteremtési választási vállalásokat ismertetett Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki párt elnöke az MTI tudósítása szerint kiemelte, az oktatási rendszer az abban dolgozók legjobb szándéka ellenére is elavult, mivel nem a jövőre, hanem a múltra készíti fel a tanulókat.

Vona Gábor szerint ezen a helyzeten hét alapelvet figyelembe véve kellene változtatni, amelyeket együttesen a Big 7 elnevezéssel illetett. Az elsők között említette az angolnyelv- és az informatikai tudás fejlesztését, az egészséges életmódra törekvést, valamint a pénzügyi és gazdasági ismeretek erősítését. Emellett növelni kell a diákok sikertudatát, továbbá biztosítani kell az élethosszig tartó tanulás és a közösségi együttműködés feltételeit – fejtette ki.

Az ellenzéki párt vezetője szólt arról is, hogy elsősorban a fiatalok lakhatási gondjai okozzák a kivándorlást és a gyermekvállalás kitolódását.

Vona Gábor azt mondta: a Jobbik, ha kormányra kerül, „történelmi jelentőségű otthonteremtési fordulatot” hoz.

2020-tól évente tízezer lakást újítanak fel, és ugyanennyi új ingatlant építenek, amelyet a dolgozó fiatalok kedvezményesen, legfeljebb négyzetméterenként 800 forintért bérelhetnek, nyolc-tíz év után pedig akár a tulajdonukba is kerülhet – közölte.

Vona Gábor emellett azzal egészítette ki első választási vállalását, hogy pártja a szegény és a gazdag migránsok mellett titokban sem fogadna be migránsokat. A Jobbik elnöke ismételten az évszázad átverésének nevezte, hogy a kormány az előző három évben 2300 migránst fogadott be, továbbá felszólította a kabinetet, adjon tájékoztatást a befogadottak állampolgárságáról és hollétéről.

Elmondta továbbá, a Jobbik a betelepítettek ügyében közérdekűadat-igényléssel fordul valamennyi magyar önkormányzat jegyzőjéhez, továbbá várhatóan péntekig összegyűjti a rendkívüli parlamenti ülés összehívásához szükséges aláírásokat, a Házban pedig Orbán Viktor miniszterelnöktől vár magyarázatot a történtekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.