Orbán: Bécsbe mennénk, ha elvisznek!

Az osztrák fővárosba tartó magyar miniszterelnök a „kalandos” vonatútról többször posztolt a Facebookon.

Földi Bence
2018. 01. 29. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetőleg „a nép gyermeke” imázsra igyekezett rájátszani Orbán Viktor magyar kormányfő azzal, hogy autókonvoj helyett vonattal utazott Ausztria fővárosába, Bécsbe.

A „kalandos” vonatút annyira megmozgatta a miniszterelnök Facebook-oldalának kezelőit, hogy egy fotót és egy videót is posztoltak a nagy eseményről.

– Bécsbe mennénk, ha elvisznek! – mondta a jegykezelőnek Orbán kedélyesen a videó tanúsága szerint. Kiderült az is, eggyel több jegyet vettek a vonatútra, mint ahányan utaztak.

A magyar kormányfő azért megy Bécsbe, mert kedden ott találkozik osztrák kollégájával. Sebastian Kurz kancellárral feltehetőleg a két ország közti kapcsolatokról, a migrációról és az Európai Unió jövőjéről egyeztetnek majd, de nyilván szóba kerül majd az is, hogy Ausztria aggódik a Paks II. miatt.

Orbán találkozik az alkancellárral, a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetőjével, Heinz-Christian Strachéval is, aki többször nyilatkozott már elismerően a magyar kormányfő munkájáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.