Orbán: Soros olyan, mint egy igazi migráns, minden határt átlépett

A miniszterelnök szerint Soros György részt akar venni a választási kampányban, és rögtön hatalmas hazugságokkal kezdett.

MN
2018. 01. 26. 18:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György olyanná lett, mint egy igazi migráns: minden határt átlépett – mondta Orbán Viktor miniszterelnök egy kérdésre az Andrej Babis cseh ügyvivő miniszterelnökkel folytatott pénteki budapesti tárgyalása utáni sajtótájékoztatón. Hozzátette: Magyarország meg akarja védeni saját érdekeit, nem akar bevándorlóországgá lenni, meg akarja őrizni a határvédelmét és a kerítését, addig Soros György bevándorlóországgá akar tenni mindenkit, Magyarországot is, és bevándorlókontinenssé tenné Európát.

A kormányfőt Soros György Davosban elhangzott kijelentéseiről kérdezte az ATV, miszerint Soros szerint Orbán maffiaállamot épít, és akkor lépett rossz útra, amikor édesapja meggazdagodását kezdte segíteni és a Fidesz megvásárolta az MSZP vezetőit, és kémei vannak a „feltörekvő” pártoknál.

Orbán ezekre úgy reagált: Magyarországgal szemben ilyen durva támadásokat ritkán szoktak indítani. Szerinte Soros György részt akar venni a magyar választási kampányban, és „hatalmas hazugságokkal debütált a magyar kampányszínpadon”.

Orbán Viktort kérdezték arról, elképzelhető-e Magyarország kilépése az ENSZ migrációs egyezményét előkészítő tárgyalásokból.

Közölte: az ENSZ-ben olyan elveket és rendezési módokat akarnak megfogalmazni a migráció kérdésével kapcsolatban, amelyek elfogadhatatlanok Magyarországnak.

Tanulmányozni kell a készülő dokumentumot, aztán kell dönteni. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a következő kormányülésre részletes előterjesztést kell készítenie a témában – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.