Orbán Viktor betelepítési kvótájáról érdeklődött a Jobbik szóvivője

Az 1300 befogadott menekült települések közötti szétosztását feszegette a Jobbik.

MN
2018. 01. 17. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megkapták-e a fideszes polgármesterek Orbán Viktor betelepítési kvótáit? – tette fel a kérdést a miskolci polgármesternek Jakab Péter, a Jobbik szóvivője és miskolci frakcióvezetője a város közgyűlésén. Született-e megállapodás a fekete-afrikai menekültek magyarországi elosztásáról? – folytatta az ellenzéki politikus.

Kriza Ákos polgármester a kérdésfelvetésre megismételte, amit Szijjártó Péter külügyi tárcavezető a múlt héten jelentett ki azzal kapcsolatban, hogy a Külügyminisztérium folyamatos eljárásban befogadott eddig összesen 1300 menekültet. Kriza Ákos úgy fogalmazott: – Ezek menekült keresztények voltak. Keresztény menekültek, akik itt találtak otthont Magyarországon.

Jakab Péter elmondta, hogy a kormány által befogadott menekültek száma magasabb, mint amennyit Brüsszel összesen elvárt volna Magyarországtól. A jobbikos képviselő kifejtette: nem tudni, hogy a titokban és folyamatosan zajló befogadásnak hol a felső határa.

Majd arról érdeklődött a polgármesterhez intézett újabb kérdésében, hogy Miskolc hány fekete-afrikai menekült befogadására jelentkezett. Mint kifejtette, szerinte a menekültek folyamatos befogadásával a kormány becsapta az egész országot.

Kriza Ákos viszontválaszában hangsúlyozta: – Senki nem mondta, hogy fekete-afrikai menekültek jönnek ide. – Majd azt tanácsolta Jakab Péternek, hogy a Csillagok háborúja tizedik részét ne nézze már meg, mert az teljesen rossz irányba terelné el a gondolkodását.

Kriza Ákos polgármester keresztényellenes csúsztatásnak tartja Jakab Péter megnyilvánulását

Közleményt juttatott el Miskolc polgármestere szerkesztőségünkhöz, amelyben visszautasítja az ellenzéki politikus állításait. Kriza Ákos közleménye így szól:

Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterének közleménye

Keresztényellenes csúsztatás Jakab Péter megnyilvánulása

Miskolcon nincsenek és nem is lesznek migránsok!

A Jobbik frakcióvezetője szokásához híven ismét csúsztat, mert a közgyűlésben nem ez hangzott el, nem ebben a formában. A miskolci városvezetés és a Fidesz-KDNP frakció továbbra is kiállt és kiáll amellett, hogy a város nem kér az illegális migránsokból.

Az a Jobbik kéri számon a városvezetést és a Fideszes országgyűlési képviselőt, amelyik nem támogatta az alkotmánymódosítást, és elnöke, Vona Gábor az RTL műsorában nyilatkozva elfogadhatónak nevezte a kötelező kvótát. Magyarország azért nem támogatja Brüsszel bevándorlás politikáját, mert olyan illegális bevándorlókat akarnak ránk erőltetni, akik nem szorulnak védelemre és törvénytelenül lépték át az európai határokat. Jakab Péter és pártja szándékosan összekeveri a gazdasági migránsokat a nemzetközi védelemre szorulókkal.

Ezzel kapcsolatban ismételten leszögezem, hogy amíg én vagyok a polgármester, amíg a Fidesz-KDNP vezeti a várost, Miskolcon, mint ahogy most sincsenek, úgy a jövőben sem  lesznek migránsok!

Mindaz, amit a Jobbik szóvivője állít közgyűlési megnyilvánulásomról, nem más, mint keresztényellenes csúsztatás!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.