Orbán Viktor kötélbarátjának cége pikáns épülettel vesz részt egy versenyen

Neves építőipari magazin nívódíjára pályáznak. Állítólag esélyük is van arra, hogy nyerjenek.

MN
2018. 01. 29. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pikáns közleményt kapott szerkesztőségünk az Orbán Viktor miniszterelnök kötélbarátjaként is emlegetett Garancsi István érdekeltségébe tartozó és számos állami megrendelést kapó Market Építő Zrt.-től. 

Eszerint a cég indult a Building of the Year 2018 pályázatán. Ezt – ahogy írják közleményükben – a világ egyik legnevesebb építőipari magazinja, az ArchDaily szervezte. A verseny oktatási kategóriájában pedig ki nem találnák, mely épülettel indult a cég: az Orbán-kormány által halálra üldözött és Magyarországról kiutálni szándékozott CEU-éval. Emlékezetes, a Soros György elleni kampány egyik része volt a CEU elleni kormányzati hadjárat.

Később a kormány az amerikai reakciók, más külföldi és hazai tiltakozások után visszavonulót fújt.

A Market szerint egyébként van esélyük arra is, hogy a CEU épületével nyerjenek a pályázaton.

A procedúráról ezt írják: az ArchDaily kihirdette az idei Building of the Year jelöltjeit, s mintegy 3500 projekttel együtt az Oktatási Épületek kategóriában a Market Építő Zrt. által kivitelezett Közép-európai Egyetem épülete is a jelöltek között van.

„A budapesti belvárosi forgatagban megvalósított, tökéletes BREEAM minősítést elnyerő kampusz-újjáépítési projekt shortlistbe kerülésére január 31-án 16 óráig lehet Magyarországról szavazni az oktatási épületek kategóriában. Minden alkategóriából 5 shortlistes továbbjutó kerül ki, melyet egy újabb közönségszavazás követ, a nyertesek listáját pedig február 8-án teszik közzé” – szól a közlemény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.