Orbán Viktor pénzt kér a Fidesz-szavazóktól a kampányra

A Kubatov-listán szereplők kapnak levelet a kormányfőtől, lesz benne egy csekk is.

MN
2018. 01. 02. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Orbán Viktor miniszterelnök a napokban levélben keresi meg azokat a Fidesz támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak” – közölte kedden a kormánypárt. Ez azt jelenti, hogy azok kapnak levelet a kormányfő-pártelnöktől, akik a korábbi aláírásgyűjtések alkalmával feliratkoztak az úgynevezett Kubatov-listára (vagy más módon bekerültek az adatbázisba, például valaki a tudtuk nélkül felírta őket). 

A levélben Orbán a közlemény szerint szót ejt az előttünk álló időszak kihívásairól és természetesen a „Soros-tervről” is. Ami ennél érdekesebb: a levél címzettjei egy csekket is kapnak, amin hozzájárulhatnak ahhoz, „hogy a Fidesz sikeresen tudja megvívni az előttünk álló időszak politikai küzdelmeit”.

A Fidesz állami támogatása a 2017-es költségvetésben 876,6 millió forint volt, ehhez jön még a KDNP több mint 150 milliója. Ennél is fontosabb, hogy a Fidesz kampányát lényegében a kormány bonyolítja le, a teljes közmédia és a fideszes sajtó tízmilliárdokért hirdeti minden létező csatornán, hogy megvédik az országot, amely ráadásul egyre jobban fejlődik.

A tavalyi év végén az Állami Számvevőszék (ÁSZ) több ellenzéki pártot is megbírságolt tiltott támogatás miatt, a legsúlyosabban ez a Jobbikot érinti, amelyet 331 millió forint bírságot és ugyanennyi támogatásmegvonás sújtott. Feltehető, hogy a kormánypártok pénzgyűjtése ebbe a sorba illeszkedik, hiszen bármikor hivatkozhatnak arra, ők tiszta módszerrel is sok pénzt tudnak gyűjteni, bezzeg az ellenzék törvénytelen eszközökhöz nyúlt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.