Pedofília miatt jelentettek fel egy fideszes képviselőt

A nagykőrösi önkormányzati képviselő nem tud az ellene tett feljelentésről.

MN
2018. 01. 25. 18:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hvg.hu birtokába jutott feljelentés szerint kiskorúval folytatott intim kapcsolat miatt feljelentettek egy nagykőrösi fideszes önkormányzati képviselőt.

Az ügyben lap kérdésére a rendőrség annyit közölt, hogy „a Gödöllői Rendőrkapitányság folytat nyomozást szexuális visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Válaszadásunkig gyanúsítotti kihallgatás nem történt az ügyben.”

A Hvg.hu a feljelentésben megnevezett férfit szintén elérte, aki annyit mondott, hogy semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott az ügyben, nem tudja, mivel vádolják, és addig semmit sem tud mondani.

A Büntető törvénykönyv szerint szexuális visszaélés az, mikor egy 18. életévét betöltött személy egy 14. éven alulival szexuális cselekményt végez, vagy arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen. Külön tétel, ha valaki csak megpróbálja rávenni a kiskorút szexuális cselekményre. Az első esetben 2–8 éves, a másodikban 1–5 éves büntetést lehet kiszabni, amennyiben valakiről bebizonyosodik, hogy a nevelésére bízott személlyel szemben követi el ezt – ismerteti a portál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.