Pofátlanul fosztogatják a BKK automatáit – lefotóztuk az egyik sutyerákot

A Népliget aluljárójában, az ügyfélszolgálaton vállvonogatással fogadták a hírt az automaták eltömítéséről.

MN
2018. 01. 05. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába hívták fel többen többször is a figyelmet a BKK jegyautomatáit eldugító, így a visszajáró pénzt lenyúló bűnözőkre, a jelenség máig nem szűnt meg: pénteken kora reggel készített munkatársunk képeket a Népliget metrómegállónál lévő aluljáróban, ahol egy – valószínűleg valamilyen tudatmódosító hatása alatt álló – fiatalember minden szégyenérzet nélkül ügyködött az automatákon. 

Az aluljáróban dolgozók és az ott gyakran megforduló utasok szerint egy háromfős társaság folyamatosan az automaták körül lézeng, és eltömíti az aprópénzkiadó nyílásokat. A buszpályaudvar miatt sok a külföldi, aki semmit nem tud a budapesti állapotokról, így gyanútlanul dobja be a pénzt, a visszajáró pedig a trükkös tolvajoké lesz. 

Munkatársunk bejelentést tett a szintén az aluljáróban lévő BKK-ügyfélszolgálaton, de ott a biztonsági őr csupán némi vállvonogatással fogadta a hírt, nem próbált intézkedni vagy segítséget hívni. 

Októberben már beszámoltunk arról, hogy a T-Systems 2,5 milliárd forintért nyert el egy közbeszerzést a jegyautomaták átalakítására, hogy védve legyenek az eltömítés ellen, de a jelek szerint még nem végzett a munkával. Ugyanakkor az is látványos, hogy – a tapasztalatok szerint – sem a BKK biztonsági őrei, sem a rendőrség nem igyekszik fellépni az automatás tolvajok ellen.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.