Politikai ambíciója miatt távozik a pedagógus-szakszervezet szakértője

Közös megegyezéssel válik el Szüdi János és a Pedagógusok Szakszervezetének útja.

MN
2018. 01. 16. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár még hivatalosan nem jelölt, de miután indulni kíván az országgyűlési választásokon, távoznia kellett a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) oktatási szakértőjének, Szüdi Jánosnak – tudta meg a Magyar Nemzet. Korábban a Ceglédi Városi Televízió már beszámolt arról, hogy körzetükben a Demokratikus Koalíció állíthat jelöltet, akik pedig Szüdit választották. A választás abból a szempontból nem meglepő, hogy Szüdi a Gyurcsány-kormány alatt közoktatási szakállamtitkárként tevékenykedett.

A PSZ honlapján arról írt az üggyel kapcsolatban: Szüdi János munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg. A PSZ elnöke, Galló Istvánné a szakszervezet ügyvivő testületének javaslatára döntött így a munkáltatói jogok gyakorlójaként. 

Cegléd egyébként nem tűnik könnyen nyerhető körzetnek az ellenzék számára. 2014-ben a kormánypárt jelöltje, Földi László – aki idén is a Fidesz–KDNP színeiben indul – jelentős fölénnyel nyert. A politikusra a választók 44 százaléka voksolt, míg második helyen a Jobbik frakcióvezetője, Volner János végzett közel 29 százalékkal. Így a baloldali összefogás pártjai által indított jelöltnek, Romhányiné Balogh Editnek kevesebb mint 21 százalékot sikerült szereznie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.