Publicus: A többség kormányváltást szeretne

A cég mérése szerint Karácsony Gergely, Szél Bernadett és Orbán Viktor a három legnépszerűbb politikus.

Pintér Bence
2018. 01. 20. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Publicus Intézet friss közvéleménye-kutatása alapján a Fidesz támogatottsága 26 százalékos a teljes népesség körében, tehát saját méréseik szerint egy hónap alatt nem változott. Ugyanezen körben az MSZP és a Jobbik tábora két-két százalékpontot növekedett, így mindkettő 11 százalékon áll – az intézet értékelése szerint mindkét párt elmozdult a mélypontjáról. A Momentum támogatottsága egy év óta most először nem érte el az egy százalékot. Továbbra is Karácsony Gergely, Szél Bernadett és Orbán Viktor a három legnépszerűbb vizsgált politikus.

Az LMP szavazóinak száma nem változott, a párt továbbra is 5 százalékon áll, míg a DK támogatottsága egy százalékpontot csökkent, és így 3 százalék. Ebben a hónapban az Együtt és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elérte az 1 százalékos támogatottságot, ez azonban az MLP-nek és feltűnése óta először a Momentumnak nem sikerült. A bizonytalanok aránya két százalékpontot csökkenve 41 százalékon áll. A Publicus mérése alapján a megkérdezettek többsége (54 százalék) kormányváltást szeretne, 33 százalék pedig elégedett a mostani kormánnyal.

A cég az egyes politikusok népszerűségét is vizsgálja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.