Soros: Orbán akkor tért igazán rossz útra, amikor gazdaggá tette az apját

Ekkor kezdte kiépíteni a maffiaállamot – jelentette ki.

MN
2018. 01. 25. 13:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részletes portrét közölt a magyar miniszterelnökről a Financial Times. A cikkben megszólalt Soros György, aki a lapnak elmondta: „Orbán akkor tért igazán rossz útra, amikor gazdaggá tette az apját azzal, hogy kvázi monopóliumot biztosított neki útépítési anyagokra, amivel hatalmas vagyonra tett szert. Ekkor kezdte kiépíteni a maffiaállamot. Ekkor szerezte meg igazán a hatalmat” – írja az Index.

Soros hozzátette, hogy a maffiaállam megnevezést Magyar Bálint korábbi SZDSZ-es oktatási minisztertől vette át, aki több könyvet írt „Orbán maffiaállamáról”.

A cikkben mások mellett nyilatkozott Orbán Viktor korábbi szakkollégiumi tanára, Kéri László is, aki elmondta, hogy Orbán már fiatalként is nagyon tehetséges volt, könnyen maga mellé állított másokat, és „agresszívan fejtette ki a nézeteit”.

A Fideszből Szijjártó Péter külügyminiszter és Schöpflin György EP-képviselő is nyilatkozott a lapnak. Utóbbi arról beszélt, hogy a kormányzati sorosozós kampányt nem lehet antiszemitának nevezni, mert a milliárdost nem a származása miatt támadják, hanem azért, mert egy „civil szervezeti hadvezér”, aki „megpróbálja destabilizálni a kormányt”. 

Szijjártó pedig közölte, hogy ha nincs 2010-ben kormányváltás, akkor Magyarország a görögök sorsára jut. Szerinte Orbán a kiváló politikája miatt majd „a történelemkönyvekbe is bekerül”. A miniszterelnök többszöri kérésre is megtagadta, hogy interjút adjon a Financial Timesnak – derül ki az Index összefoglalójából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.