Stefka szerint ha sokat rángatják az oroszlán bajszát, elindul a Békemenet

Szellemi honvédelemért osztogatott díjakat a CÖF-CÖKA, és kampányoltak a Fidesz mellett.

MN
2018. 01. 19. 20:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel Gazeta Polska Klubok képviseletében a szervezet elnöke, Ryszard Kapuscinski, Lengyel Attila, a Civil Összefogás Fórum Miskolc Klub vezetője és Barsi Balázs ferences szerzetes vehették át a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi honvédelemért díjait a Civil Együttműködési Tanácskozás pénteki budapesti, az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott találkozóján – írta az MTI.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a tudósítás szerint az ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy Magyarország és Európa sokat köszönhet a szellemi honvédőknek. A többi között rajtuk múlik, hogy az Európai Unió zászlaját továbbra is a kék alapon látható 12 csillag díszíti, vagy zöld színű lesz néhány félholddal – vélekedett. Vagyis a szellemi honvédők segítenek abban, hogy megőrizzük Európát európainak, Magyarországot pedig magyarnak – fordította le a politikus.

Kitiltva

Bár a sajtó számára regisztrációs kötelezettség mellett lehetővé tették a részvételt, a Magyar Nemzet munkatársait nem engedték be az eseményre. Válaszlevelük szerint csak meghívottaknak volt szabad a részvétel. A helyszínen csak a kormánypárti média munkatársait engedték be. (MN)

Közlése szerint a szellemi honvédelem, amely a szuverenitás védelmét is jelenti, azért is fontos, mert amikor Magyarország függetlensége kiteljesedett a történelem során, az ország szabadságával együtt bővült az egyén szabadsága és jóléte is. Aki védi az ország szabadságát, az a demokráciát is védi egyben – fűzte hozzá.

Az államtitkár úgy vélekedett, ha a szellemi honvédők aktívabbak lettek volna az elmúlt száz évben, távol tarthatták volna az országot a katasztrofális területveszteséggel végződő első világháborútól, a második világháborúban bekövetkező német megszállástól, majd a kommunizmustól. Ez szerinte egyben azt is jelenti, hogy a nemzeti kormánynak egy tapodtat sem szabad engednie a nemzeti álláspontból.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a szellemi honvédelem soha nem volt fontosabb, mint ma, amikor a honvédők azokkal állnak szemben, akik az Európai Uniót a népek olvasztótégelyévé akarják alakítani. A kormányzati propaganda sorosozás pedig nem maradhatott el. – Ma az a tét, hogy a globalizáció legyőzi-e a nemzetállamot, ugyanis az országgyűlési választás közeledtével az ellenzékből lett ellenségek újra szervezkednek, és a Soros-féle pénzhatalmasok a világuralom megszerzésére törnek – mondta.

Ebben a helyzetben a 2018-as választás évtizedekre kijelöli a nemzet sorsát, és megakadályozhatja, hogy teret nyerjen az ultraliberalizmus, amelynek vezére Soros György – adott iránymutatást Csizmadia László.

Fricz Tamás, a CÖKA kuratóriumi tagja úgy vélekedett, hogy a XXI. században a nemzetállam és a globális rend áll szemben egymással. Az egyik oldalon a globalista koncepciót képviseli a többi között az Európai Bizottság, a német kancellár és a francia elnök, a másik oldalon az európai kultúra megőrzését a zászlajára tűző tábor áll, élen a visegrádi együttműködés országaival – mondta a politológus.

A találkozót videoüzenetben köszöntötte Bayer Zsolt. A publicista szerint – írta az MTI – 2018-ban újra sorsdöntő időszakban kerül sor a választásra, amelynek nyomán talán örökre eldőlhet Magyarország sorsa. A közép-európai ellenállás vezető ereje Magyarország, a magyar kormány és a magyar miniszterelnök – kampányolt a Fidesz ötös számú tagsági könyvének tulajdonosa a bejátszásban.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője pedig a másik ütőkártyát, Gyurcsány Ferencet vette elő: a Demokratikus Koalíció elnöke a határon túli magyarok választójogának megvonására vonatkozó aláírásgyűjtésével alapjogot sért, ezért alkotmányellenes a kezdeményezése – mondta.

Stefka István, a Pestisrácok.hu portál lapigazgatója, a Békemenetek egyik szervezője azt mondta, hogy érik a Békemenet, mert „addig rángatják az oroszlán bajszát, amíg el nem indul”. A külföldi ultraliberálisok szövetkeztek magyarországi kiszolgálóikkal, az „ötödik hadoszloppal”, hogy illegitimálják az országgyűlési választást – vélte Stefka.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.