Svájci lap: Egyértelműen antiszemita hangok Magyarországról

Az idei parlamenti választás ügyében bocsátkozott jóslásba az újság.

Fokasz Oresztész
2018. 01. 04. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor és pártja, a Fidesz 2010 óta kormányozza Magyarországot, ami valószínűleg így marad az idei parlamenti választások után is – írja hosszú, a legfontosabb 2018-as voksolásokat felsoroló cikkében a svájci Tages Anzeiger. A szerző hozzáteszi: jósolni már csak azért is nehéz, mert a közvélemény-kutatások szerint igen magas a bizonytalanok aránya, másrészt pedig a kutatóintézetek egy része is anyagilag Orbánéktól függ. Ezzel együtt még mindig a Fidesz tűnik az ország legnépszerűbb pártjának, így könnyen meglehet, hogy újra kétharmados többséget szereznek a parlamentben.

A lap arról is ír: a miniszterelnök személye rendkívül ellentmondásos az Európai Unióban, mivel olykor nyíltan EU-ellenesen nyilvánul meg, blokkolja a közös menekültügyi politika kialakítását, és „egyértelműen antiszemita húrokat penget” az Amerikában élő, magyar származású zsidó dollármilliárdost, Soros Györgyöt démonizáló kampányával. Ez utóbbi Magyarországon eddig kevés kárt okozott Orbánnak – írja a Tages Anzeiger. Hozzáteszik: a magyarok sokkal rosszabb néven veszik a Fidesz részéről a korrupciót, amivel a hozzájuk közel állókat gazdagítják.

A cikk azt is felveti, hogy az első számú kihívó nem a széttöredezett baloldal, hanem a jobboldali populista Jobbik lehet, amely részben sikerrel próbálkozott neonáci gyökerei elhagyásával és egy komoly, konzervatív imázs felvételével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.